بازار، گروه استان ها: صنعت معدن و تجارت استان سمنان در حاشیه اکسپوی ۲۰۲۵ تهران تفاهم نامه ای مهم با جهاد دانشگاهی منعقد کرد که موضوع آن توسعه فناوری های تولیدی در واحد های صنعتی و معدنی استان است که در این گزارش خبری به آن می پردازیم با این توضیح که عمده ظرفیت های قابل سرمایه گذاری استان هم در این دو بخش قرار دارند و در نتیجه تحول در حوزه صنعت و معدن را باید تحول در کل اقتصاد تولید محور استان دانست.
تفاهم نامه منعقد شده به پیشنهاد استاندار سمنان و با حضور معاون جهاد دانشگاهی کشور، مدیرکل صمت استان سمنان و همچنین رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان، به امضا رسیده و تلاش دارد تا زمینه های توسعه صنعتی و معدنی و به کارگیری ظرفیت های علمی و دانشگاهی را به منصه بروز و ظهور برساند اما محتوای این تفاهم نامه چیست؟
کمک به راه اندازی مجدد معادن راکد
رئیس جهاد دانشگاهی سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار، در حاشیه امضای این تفاهم نامه با بیان اینکه قرار است تعاملات بین جهاد دانشگاهی و صمت استان سمنان در راستای توسعه تولید و حمایت از واحد های تولیدی به خصوص صنعتی و معدنی صورت گیرد، تاکید کرد: کمک به راه اندازی مجدد معادن راکد یکی از موضوعاتی است که در این تفاهم نامه قید شده است.
منصفی راد رئیس جهاد دانشگاهی سمنان : احیای خطوط تولید راکد صنعتی در استان سمنان یکی از بخش های تفاهم نامه بین جهاد دانشگاهی و صمت سمنان است
علی منصفی راد با بیان اینکه قرار است در این تفاهم نامه همکاری نیروی انسانی و اطلاعات، تجربه و تخصص بین دو طرف تبادل شود، تاکید کرد: شناسایی نیازهای پژوهشی در حوزه ارتقای صنعت و معدن و راه اندازی مرکز تحقیقات و آزمایشگاه فرآوری مواد معدنی در استان سمنان از دیگر موضوعات مهمی است که در این تفاهم نامه به آن اشاره شده است.
وی توسعه فناوری های فرآوری معدن استان سمنان را دیگر بخش تفاهم نامه مذکور دانست و گفت: تلاش می شود تا از همه ظرفیت ها در راستای این تفاهم نامه برای تأمین مواد اولیه صنایع با رویکرد تکمیل زنجیره ارزش معادن در استان سمنان و کشور، بهره برد.
ایجاد ظرفیت های جدید تولیدی
رئیس جهاد دانشگاهی سمنان با بیان اینکه همکاری در زمینه ایجاد خطوط تولید جدید دیگر موضوع قید شده در این تفاهم نامه است، گفت: در این تفاهم نامه دو طرف تلاش دارند تا احیای خطوط تولید راکد صنعتی در استان سمنان را به بکارگیری به توان فنی و مهندسی و دانش بومی صورت دهند همچنین در همین راستا بهینه سازی خطوط تولید فرسوده و از کارافتاده کارخانه ها و واحد های تولیدی استان سمنان از دیگر بخش های تفاهم نامه همکاری بین جهاد دانشگاهی و صمت استان سمنان است.
منصفی راد با بیان اینکه آموزش، پژوهشی، نیازسنجی آموزشی، برگزاری دورههای عمومی و تخصصی مورد نیاز صنایع و معادن و طرح های ارزیابی، استعداد سنجی و بازار یابی و ... در زمره دیگر موضوعات تفاهم نامه بین جهاد دانشگاهی و صمت سمنان است، تاکید کرد: جهاد دانشگاهی نسبت به تامین نیروی آموزش دهنده برای صنایع و معادن اقدام خواهد کرد.
کولیوند استاندار سمنان: انتقال فناوری، آموزش، ارتقای بهره وری تولید، خدمات فنی و کارآفرینی و ... در زمره بخش های تفاهم نامه بین جهاد دانشگاهی و صمت استان سمنان است
وی همچنین بیان کرد: در این تفاهم نامه همچنین قید شده که اتصال صنایع و معادن به بازار و همکاری در راه اندازی و توسعه مراکز خدمات تخصصی مورد نیاز در قالب مشاوره های تخصصی، تربیت نیروی انسانی و انتقال تجربه و دانش فنی و ... در زمره وظایف دو طرف است.
انتقال فناوری
استاندار سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه در چهارمین روز از هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران اکسپو ۲۰۲۵ و در حاشیه بازدید معاون جهاد دانشگاهی کشور ازغرفه سمنان، تفاهم نامه ای بین صمت و جهاد دانشگاهی سمنان منعقد شد، گفت: در این همکاری تلاش می شود تا ظرفیت های تولیدی و صنعتی و معدنی استان به حرکت در بیاید
محمد جواد کولیوند ادامه داد: انتقال فناوری، آموزش، ارتقای بهره وری تولید، خدمات فنی و کارآفرینی و رونق دادن به تولید و کمک به واحد های صنعتی و معدنی راکد برای بازگشت به تولید از دیگر موضوعاتی است که دراین تفاهم نامه همکاری در راستای بهره گیری از ظرفیت های جهاد دانشگاهی و صنعت معدن و تجارت استان سمنان درج شده است.
وی با اشاره به اینکه بومی سازی و انتقال فناوری و همچنین بهره گیری از متخصصان دانشگاهی در امر تولید صنعتی و معدنی از دیگر موضوعاتی است که در این تفاهم نامه تاکید شده است، افزود: در حاشیه امضای این تفاهم نامه همچنین دیداری با معاون و مسئولان جهاد دانشگاهی کشور نیز صورت گرفت که یکی از محورهای مورد تاکید ما توسعه و ارتقاء سطح همکاری بین جهاد دانشگاهی و بخش های تولیدی استان مانند صنعت معدن و کشاورزی و ... بود.
توسعه همکاری های فناوری
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی نیز در حاشیه امضای تفاهم نامه بین جهاد دانشگاهی و صمت استان سمنان در زمینه های مختلف تبادل و توسعه همکاری های تکنولوژی، به خبرنگار بازار، گفت: استان سمنان دارای ظرفیت ها و زمینه های ویژه توسعه صنعتی و معدنی است و در این مسیر می بایست از ظرفیت نهاد های علمی و تحقیقاتی و فناوری بهره گیری شود.
زهرا شیخی با بیان اینکه در همین راستا دیداری را نیز به استاندار سمنان در جریان اکسپوی تهران داشتیم، تاکید داشت: ظرفیت ها و پتانسیل های علمی، پژوهشی و فناورانه جهاد دانشگاهی می تواند با توجه به داشته های عظیم استان سمنان در بخش های صنعتی و معدنی، کمک حال سمنان باشد.
شیخی معاون جهاد دانشگاهی کشور: زمینه های همکاری پژوهشی، علمی و فناورانه و بهره گیری از ظرفیت های جهاد دانشگاهی برای توسعه فعالیت های فناورانه مهیا است
وی با بیان اینکه امیدواریم با رویکرد های مثتی که از مسئولان استان سمنان مشاهده کردیم، شاهد توسعه تبادلات علمی و فناوری بین جهاد دانشگاهی و سایر بخش هایی که استان سمنان در آنها حرف برای گفتن دارد، باشیم، افزود: زمینه های همکاری پژوهشی، علمی و فناورانه و بهره گیری از ظرفیت های جهاد دانشگاهی برای توسعه فعالیت های فناورانه و دانش بنیان بسیار وسیع است و قطعا می توان اتفاقات خوبی را در کشور رقم زد.
ظرفیت های علمی و فناوری استان سمنان
اکسپوی ۲۰۲۵ تهران ظرفیت خوبی برای نمایش توان صادراتی و تولیدی و فناوری استان های کشور است و طبیعتاً مسئولان استان سمنان هم از این ظرفیت بهره گیری کرده و آخرین دستاوردهای صنعتی، معدنی، فناوری و ... را به نمایش گذاشتند اما نکات قابل توجهی نیز در این نمایشگاه بزرگ و در غرفه استان سمنان وجود داشت که مورد توجه قرار گرفت.
برای مثال کود گرانوله و مالچ معدنی برای جلوگیری از ریزگرد ها که بسیار با محیط زیست سازگار است از جمله محصولات تولیدی متخصصان بومی و مستعد استان سمنان بود که در این نمایشگاه بسیار مورد علاقه و توجه سرمایه گذاران و مسئولان و بازدید کنندگان قرار گرفت.
یا آنطور که جهاد دانشگاهی سمنان اعلام کرد: فرآوری پوست سبز پسته، زئوتیمول به عنوان خوراک دام، محلول ضد سرمازدگی و... در هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۵) در معرض دید بازدیدکنندگان، فعالین اقتصادی و سرمایه گذاران خارجی گذاشته است.